Finale Mac-rider cup

23 november 2014

Zaterdag 15 werd de finale van de Mac Rider Cup bij de Sunrise Stables in Assen verreden. Na de voorselecties die in Nederland en Belgie werden verreden was er al een selectie gemaakt voor 1/8 finales. Deze werden eind oktober verreden gedurende 3-dagen in Assen. Tijdens deze dagen kon je je plaatsen voor de 1/4 en 1/2 finale. En dan de laatste dag voor de finale op zaterdag 15 november.

Britt had zich met Atink geplaatst voor de klasse ZZ-licht. Er waren nog 6 deelnemers over die een kur op muziek moesten rijden.

Deze kur werd door de vier andere Mac-Rider coaches beoordeeld. Britt was bij Hester Bischop ingedeeld. En Hester mocht dus geen punten geven. Britt kreeg 33 punten en stond daarmee al 3 punten voor op de nummer twee. De kur werd ook beoordeeld door de KNHS jury Marlon van Wissen. Marlon gaf aan het eind ook een toelichting en tegen Britt zei ze:
"Tja Britt wat zal ik nu zeggen, ja Britt ik kan alleen maar zeggen dat ik van je heb genoten. Je had veel expressie en het was een zeer aansprekende kur". De kur werd door haar beoordeeld met 73%. Dit was ruim los van de nummer twee die 67% had. Dit samen met de punten van de coach zorgde voor Britt voor een ruime overwinning. Het is een geweldige ervaring voor Britt en Atink geweest en een zeer leuke overwinning. Er werd een mooi statiedeken, beker en een leuke check gewonnen.

 
‹ Nieuws overzicht