CDIJ Roosendaal

10 december 2014

Van 3 tot 7 december werd in Roosendaal bij PSC Den Goubergh een internationaal concours gehouden. De dinsdag 2 december kreeg Britt toch nog bericht dat ze aan deze wedstrijd mocht deelnemen. Zodoende gingen we woensdag 3 december op pad naar Roosendaal. Een geweldige ervaring voor Britt samen Atink.

Atink zou zijn internationale debuut gaan maken. De Vet-Check ging super en donderdag gingen we van start met de Landenproef. De rijhal van Den Goubergh was erg mooi aangekleed in de Kerstsfeer, heel mooi maar ook best wel een beetje spannend voor de paarden. Atink liep een fijne landenproef zonder grote fouten en Britt kreeg 66% en kwam op een 10e plaats uit. De vrijdag hadden we geen proef en hebben we gewoon fijn getraind. Zaterdag werd de Individuele proef verreden en we waren vroeg op stal. Bij de box van Atink stond een sinterklaaskado. Een super leuke verrassing van DigiShots (fotograaf) een wedstrijddekje met hun logo erop. Britt had voor vandaag de opdracht misschien iets flitsender te rijden en dat heeft ze ook gedaan. Daardoor ontstonden er iets meer kleine foutjes en was Atink in de galop nog wat gespannen. Maar met 68,50% waren we heel tevreden.

Er moesten toen nog heel wat goede deelnemers starten maar tot onze verbazing waren we aan het eind op een hele mooie 2e plaats gekomen en zeker omdat we beste Nederlandse combinatie waren. Britt en Atink mochten zich opmaken voor de prijsuitreiking te paard en deze werd door de organisatie zeer sfeervol gedaan. Een erg leuke droom om dit bij zijn eerste internationale wedstrijd te mogen bereiken. Zondag werd nog de Kür op muziek verreden. Voor Atink hebben we nog geen passende Kür en daarom hebben we een oude kür van Marciano gebruikt. Het Kür rijden moet Atink ook nog een beetje aan wennen maar toch werd een mooi percentage van 69% behaald en een mooie 8e plaats.

Het was voor ons een super wedstrijd met een erg mooie prijs, op naar de volgende.
‹ Nieuws overzicht